24 September, 2016

Κράτα το μπαλκόνι σου ζωντανό Φθινόπωρο και Χειμώνα!

Το Φθινόπωρο έχει ήδη μπει και πολλά από τα λουλούδια στον κήπο μας έχουν ξεκινήσει να ξεραίνονται, να πέφτουν τα άνθη τους κλπ. Οι συνθήκες του χειμώνα κάνουν τη φύση σχεδόν να «ληθαργεί» και τα έντονα κόκκινα, κίτρινα, μοβ χρώματα δίνουν τη θέση τους στα πιο ουδέτερα καφέ, γκρι, λευκό. Αυτή τη χειμερινή περίοδο, εκεί που τα περισσότερα φυτά χάνουν την καλλωπιστική τους αξία, ορισμένα άλλα μέσα από την ανθοφορία ή τους ιδιαίτερους καρπούς τους ομορφαίνουν το χειμωνιάτικο τοπίο.

Αυτή η εποχή είναι η ιδανική για να κάνετε μία ανανέωση στον κήπο ή στο μπαλκόνι και να προσθέσετε νέα άνθη & νέα χρώματα! Μην αφήσετε το κήπο σας να ξεραθεί και να χάσει την ομορφιά που μέχρι πρότινος είχε! Είναι καιρός να κάνετε μια βόλτα στον μαγικό κόσμο των πολύχρωμων χειμωνιάτικών λουλουδιών να γνωρίζετε όλα τα λουλούδια που ανθίζουν το φθινόπωρο και τον χειμώνα! Στο εμπόριο θα βρείτε πολλά λουλούδια μεγάλη ποικιλία λουλουδιών που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη!

Παρακάτω θα δείτε αρκετά από τα φθινοπωρινά & χειμωνιάτικα φυτά που θα ανανεώσουν το μπαλκόνι σας!

  • Πανσές: Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα εποχιακά λουλούδια του χειμώνα. Είναι μονοετής και ανθίζει από το Σεπτέμβρη μέχρι και τέλος άνοιξης. Θα το βρεις σε πολλά χρώματα, ακόμη και σε διχρωμίες. Θα μεγαλώνει και θα ανθίζει ασταμάτητα όλο το χειμώνα και την άνοιξη.
  • Χρυσάνθεμο: Γνωστό σε ολόκληρο το κόσμο, λόγω των υπέροχων ανθών του. Θεωρείται ως το λουλούδι του Νοεμβρίου, καθώς αυτόν τον μήνα η ανθοφορία του είναι αρκετά έντονη!
  • Ρείκι: Συνήθως τα άνθη του έχουν χρώμα μωβ, ροζ, άσπρα λουλούδια και σχήμα αυτό της καμπάνας!
  • Καμέλια: H ανθοφορία του, το κάνει να πρωταγωνιστεί στην καρδιά του χειμώνα. Τα άνθη της καμέλιας είναι αρωματικά και παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία στις αποχρώσεις του κόκκινου, ροζ, λευκού. Εμφανίζονται από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Απριλίου.
  • Κυκλάμινο: Είναι ένα γενικά "απαιτητικό" φυτό που ταιριάζει κυρίως σ' εξωτερικούς και ιδιαίτερα στον κήπο, δεν "αγαπάει" ιδιαίτερα τη ζέστη γι' αυτό και είναι προτιμότερο να το φυτεύουμε σε ημισκιερά σημεία του κήπου μας.
  • Τουλίπα: Ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια που μπορείτε να έχετε στον κήπο σας, Μόλις αρχίζει η ανθοφορία τους βοηθήστε τα φυτά με λίπασμα.
  • Υάκινθος: Καλλιεργείται μέσω του βολβού, από τον οποίο αναπτύσσονται 4 έως 6 φύλλα και το ύψος τους φτάνει τα 20 με 25 εκατοστά. Για ν' αναπτυχθεί χρειάζεται περίπου 8 με 10 εβδομάδες.
  • Γιασεμί: Τα φύλλα του είναι απλά ή τρίφυλλα και πτερωτά. Τα άνθη του είναι λευκά στα περισσότερα είδη αλλά και κίτρινα, λευκά-ροζ, ροζ, γαλάζια και μπλε. Είναι αρωματικό φυτό και αναδύει ένα γλυκό ευχάριστο άρωμα.
  • Χειμώνανθος: Τα άνθη του έχουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα, είναι αρωματικά και εμφανίζονται στο φυτό τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο για ενάμισι μήνα περίπου.
  • Καλοκέφαλος: Ένα φυτό που σε μπερδεύει! Ίσως γιατί είναι φαίνεται σαν να είναι ξεραμένο, αλλά δεν είναι! Είναι αγέρωχος, γκρίζος και με αυτό το γκρίζο αυστηρό του χρώμα αποδίδει τέλεια την χειμωνιάτικη κρυάδα.

Μπορείτε να επιλέξετε να φυτεύσετε τα φυτά σας πολύχρωμες γλάστρες, ζαρντινιέρες, ή και στους ειδικούς χώρους για φυτά που υπάρχουν στα μπαλκόνια πολλών σύγχρονων κατασκευών. Μια καλή ιδέα είναι στην ίδια γλάστρα να φυτεύουμε  συγγενή φυτά ή φυτά που ταιριάζουν μαζί, σύμφωνα με το γούστο μας.

Αν πάλι δεν έχετε χρόνο για να μπείτε σε όλη αυτήν την διαδικασία, μην ξεχνάτε ότι στην Agreenaction μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να σας δώσουμε τις συμβουλές μας και αν θέλετε να τις υλοποιήσουμε εμείς για εσάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα τηλεφώνημα στο 6946907373 & 6946067168.