14 May, 2016

Όμορφα λουλούδια για το μπαλκόνι σας – Τι να επιλέξετε

Απολαύστε τα αγαπημένα σας λουλούδια ακόμα και αν δεν διαθέτετε κήπο! Μπορείτε να το κάνετε κάλλιστα στο μπαλκόνι ή στην βεράντα σας! Με την βοήθεια φυτών & λουλουδιών μπορείτε να μετατρέψετε το πιο βαρετό μπαλκόνι σε ένα φρέσκο και ελκυστικό μέρος. Πέρα από τη χαρά που θα σας δώσει η φροντίδα τους, τα αρώματά και τα χρώματα με τα οποία γεμίζουν το μπαλκόνι το καλοκαίρι, είναι μοναδικά. Λουλούδια υπάρχουν πολλά και ποικίλουν ανάλογα με την τιμή τους, τα χρώματα τους, το ύψος που έχουν, την φροντίδα που χρειάζονται, με την εποχή την οποία ανθίζουν, και δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες

Εμείς για να σας βοηθήσουμε, θα σας δώσουμε τις δικές μας μας ιδέες για να στολίσετε το μπαλκόνι ή την βεράντα του σπίτι σας τώρα που πλησιάζει και το καλοκαίρι.

Αν έχετε χώρο στο μπαλκόνι σας και θέλετε να επιλέξετε αναρριχητικά φυτά σας έχουμε 5 ξεχωριστές επιλογές.

·         Η Μπουκαμβίλια είναι ένα υπέροχο φυτό που όταν ανθίζει, προσδίδει άλλο χρώμα στο μπαλκόνι σας. Την φυτέψουμε σε σημείο που να την βλέπει ο ήλιος, αλλά να μην την πιάνει ο αέρας και το κρύο .

·         Το Γιασεμί είναι ένα πολυετές φυτό που χρειάζεται πολύ ήλιο, «τρέμει» τον δυνατό αέρα και απεχθάνεται τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Η διάρκεια της ανθοφορίας του επηρεάζεται από το πόσο καλά προφυλαγμένο είναι από το κρύο.

·         Το Αγιόκλημα χρειάζεται ημισκιερά μέρη και συχνό πότισμα. Μετά την ανθοφορία του, κλαδεύουμε από χαμηλά τους παλαιούς ξυλώδεις βλαστούς. Με αυτό τον τρόπο την ερχόμενη άνοιξη το φυτό θα δώσει πολύ περισσότερα άνθη.

·         Η Αναρριχώμενη Τριανταφυλλιά είναι ένα ακόμη λουλούδι που αντέχει στον ήλιο και μπορεί να καλύψει κάποιον τοίχο ομορφαίνοντας ακόμη περισσότερο τον χώρο.

·         Το Ριχόσπερμα είναι, επίσης, μια πολύ καλή επιλογή για ηλιόλουστο μπαλκόνι. Αναπτύσσεται γρήγορα, έχει λεπτό, υπέροχο άρωμα και δεν έχει πολλές απαιτήσεις.

Αν πάλι δεν έχετε πολύ χώρο στo μπαλκόνι σας, υπάρχουν πολλά είδη λουλουδιών που μπορείτε να φυτέψετε και με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε χρωματιστές συνθέσεις, και να δώσετε στην βεράντα σας άλλο χρωματικό τόνο!

·         Το Γεράνι είναι το πιο δημοφιλές λουλούδι στην Ελλάδα καθώς προτιμάται πολύ συχνά για μπαλκόνι ή βεράντα. Έχει μεγάλη ανθεκτικότητα, ενώ έχει χαμηλές απαιτήσεις σε νερό. Μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε γλάστρα όσο και σε ζαρντινιέρα.

·         Η Γαρδένια χρειάζεται πολύ ήλιο, ενώ το καλοκαίρι θέλει τακτικό πότισμα. Ανθίζει όλο το χρόνο βγάζοντας με τα λευκά άνθη και θεωρείται ευαίσθητο φυτό.

·         Η Τριανταφυλλιά είναι λουλούδι αντοχής και αποτελεί κλασσική επιλογή και για μπαλκόνι. Κατά την άνθιση του αλλά και όταν έχει ζέστη χρειάζεται συχνό πότισμα. Πρέπει να κλαδεύεται κάθε χρόνο για να αφαιρούνται οι παλαιοί ξυλώδεις βλαστοί και τα ξερά κλαδιά.

·         Η Πετούνια είναι ένα λουλούδι που ανθίζει από το Μάιο έως τον Οκτώβριο. Στο μπαλκόνι χρειάζεται ηλιόλουστη αλλά και ημισκιερή θέση. Πριν το χώμα χρειάζεται αρκετό χαλίκι στις γλάστρες για να αποστραγγίζετε το νερό..

·         Ο Ηλίανθος είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό λουλούδι που αγαπά τον ήλιο και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι μέσα Οκτώβρη. Αποφεύγουμε απλώς να τους τοποθετήσουμε σε σημεία που υπάρχει αέρας.

·         Ο Κατιφές χρειάζεται ηλιόλουστη θέση και χώμα με καλή στράγγιση. Ανθοφορεί από το Μάιο έως τον Οκτώβριο. Ποτίζετε με άφθονο νερό αφήνοντας όμως το χώμα να στεγνώνει ανάμεσα στα ποτίσματα.

·         Η Γαρυφαλλιά είναι ανθεκτικό φυτό και είναι το κλασικό λουλούδι γλάστρας. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί και σε κρεμαστές γλάστρες στο μπαλκόνι όσο και στις ζαρντινιέρες που τοποθετούνται κρεμαστά στα κάγκελα.

Πριν ξεκινήσετε να διαλέγετε τα φυτά που σας αρέσουν θα πρέπει να αναλογιστείτε κάποιους παράγοντες, όπως το πόσο μεγάλη είναι η βεράντα σας, πόσο από αυτόν τον χώρο θέλετε να παραχωρήσετε για τα λουλούδια, πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέσετε στην περιποίησή τους και πόσο απαιτητικά είναι σε φροντίδα και νερό.

Επίσης καλό θα ήταν να επιλέξτε λουλούδια εντός εποχής, γιατί σε άλλη περίπτωση θα τα αγοράσετε με αρκετά μεγαλύτερη τιμή.

Μπορείτε να επιλέξετε να φυτεύσετε τα φυτά σας πολύχρωμες γλάστρες, ζαρντινιέρες, ή και στους ειδικούς χώρους για φυτά που υπάρχουν στα μπαλκόνια πολλών σύγχρονων κατασκευών. Μια καλή ιδέα είναι στην ίδια γλάστρα να φυτεύουμε  συγγενή φυτά ή φυτά που ταιριάζουν μαζί, σύμφωνα με το γούστο μας.

Αν πάλι δεν έχετε χρόνο για να μπείτε σε όλη αυτήν την διαδικασία, μην ξεχνάτε ότι στην Agreenaction μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να σας δώσουμε τις συμβουλές μας και αν θέλετε να τις υλοποιήσουμε εμείς για εσάς!