11 June, 2016

Επιλέξτε αυτόματο πότισμα και εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα!

Τον τελευταίο καιρό το αυτόματο πότισμα προτιμάται όλο και από περισσότερους που ασχολούνται με την κηπουρική. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η διαδικασία του ποτίσματος γίνεται ευκολότερη καθώς μπορούμε να επιλέξουμε με ακρίβεια πότε θα ξεκινήσουμε να ποτίζουμε το φυτό, και πότε θέλουμε αυτό να σταματήσει. Μπορούμε εμείς να επιλέξουμε την ώρα που θεωρούμε κατάλληλή για να ποτιστούν τα φυτά μας, και πόσο θα διαρκέσει συνολικά. Άλλωστε, εκτός των άλλων, το αυτόματο πότισμα μας εξοικονομεί και πολύτιμο χρόνο για άλλες δουλειές τον οποίο θα περνάγαμε σε διαφορετική περίπτωση με το λάστιχο στο χέρι και μας βοηθάει ιδιαίτερα όταν δεν είμαστε σπίτι, π.χ. στην δουλεία, διακοπές, κτλ.

Για να μπορέσετε να τα διατηρήσετε το αυτόματο πότισμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε.

Ας δούμε όμως 5 βασικά μυστικά που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουμε ώστε να χρησιμοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αυτόματο πότισμα:

  • Μπαταρίες.

Χρησιμοποιείστε μπαταρίες καλής ποιότητας & κάντε τους αλλαγή τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο (ανάλογα με την χρήση που γίνεται). Η μη τακτική αντικατάστασή της μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το σύστημα αυτόματου ποτίσματος να σταματήσει να λειτουργεί. Για αυτό προσοχή μην το πάθετε όταν θα λείπετε σε διακοπές.

  • Ρύθμιση λειτουργίας την κατάλληλη ώρα της ημέρας.

Προτιμήστε να ποτίζετε τα φυτά σας τις πρωινές ώρες από τις 6 έως τις 9:30. Αποφύγετε εντελώς τις μεσημεριανές ώρες. Έχετε υπόψιν σας ότι το πότισμα τις απογευματινές ώρες κάνει τα φυτά ποιο ευάλωτα σε ασθένειες καθώς υπάρχει κίνδυνος τα φυτά να παραμείνουν υγρά όλο το βράδυ.

  • Σωστή ρύθμιση της ροής του νερού στα μπεκ

Το κάθε φυτό έχει διαφορετικές ανάγκες σε νερό. Για αυτό ρυθμίζουμε ξεχωριστά τη ροή σε κάθε μπεκ ανάλογα με το φυτό που έχει να ποτίσει, αποσκοπώντας και σωστό πότισμα και οικονομία.

  • Τακτικός έλεγχος μπεκ

Ελέγξτε τακτικά τα μπεκ, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μην λειτουργούν σωστά και να είναι βουλωμένα, καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με το χώμα.

  • Πριν θέσετε το αυτόματα πότισμα σε λειτουργία κάντε μία γενική δοκιμή.

Πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εξοχική κατοικία, το αυτόματο πότισμα μένει κλειστό για αρκετό καιρό. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει όταν το ανοίξουμε ξανά να κάνουμε μία γενική δοκιμή ενώ θα βρισκόμαστε στον χώρο, ώστε να ελέγξουμε προσεκτικά ζημιές που πιθανόν αυτό να έχει υποστεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να τις διορθώσουμε πριν ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί κανονικά.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε αυτόματο πότισμα στον κήπο του εξοχικού μας στο οποίο πηγαίνουμε μόνο τα Σαββατοκύριακα ή στις διακοπές, καλό είναι να ενημερώσουμε κάποιο γείτονα που μένει μόνιμα στην περιοχή να έχει το νου του. Κι αυτό γιατί πιθανή διαρροή από οποιαδήποτε βλάβη (τρύπημα σωλήνα, βλάβη στο μηχανισμό κ.ο.κ.) εάν δεν εντοπιστεί έγκαιρα μπορεί να "πονέσει" σημαντικά την τσέπη μας…

Σχετικά με το πότισμα των γλαστρών στο μπαλκόνι χρειάζεται ένα προγραμματιστή μπαταρίας (κομπιουτεράκι) που συνδέετε στην βρύση, έναν σωλήνα κεντρικό περιμετρικά και σωληνάκια (μακαρόνι) από τον κεντρικό σωλήνα, που καταλήγουν σε ένα μπεκ μέσα στην γλάστρα ή την ζαρντινιέρα. Αναλυτικά πληροφορίες.

Συνήθως οι μηχανισμοί του αυτόματου ποτίσματος τοποθετούνται από ειδικούς. Υπάρχουν όμως και μερικοί που τα τοποθετούν μόνοι τους, έχοντας όμως τις απαραίτητες γνώσεις.

Η Agreenaction είναι δίπλα σας και θα χαρεί να σας βοηθήσει να κάνετε τον κήπο σας πιο λειτουργικό. Βρείτε μας στα τηλέφωνα 6946907373 & 6946067168.